zaterdag, februari 10, 2007

what kind of cookie are you?

You Are a Fortune Cookie

You're a rather normal person, except that you have extraordinary luck in life.
People want to be around you (even when they're a little sick of you), in hopes of being lucky too!

nog een geweldige van minuscule.tv mosquito

miniscule.tv

Laatst via een vriendin een linkje doorgekregen van een geweldig tekenfilmpje. www.minuscule.tv Helaas is het filmpje even uit de lucht, maar op you tube het wel teruggevonden, zoals ook andere filmpjes van de makers.
De hoofdrolspelers zijn minuscule kleine acteurs (lees insecten). Het script is iedere keer echter reusachtig.

dinsdag, februari 06, 2007

Gebed ~ Prayer



Ik vond dit gebedje op het internet. Wel passend bij de foto en een gebed waar ik 100% achter sta.


I found this little prayer on the internet. I thought it would fit well to the picture and it is a prayer that I stand behind for more than 100%.

Loka Samastha
Sukino
BhavantuLoka Samastha
Sukino
Bhavantu
Loka Samastha Sukino
Bhavantu

Om Shanti,
Shanti,
Shanti

May all the beings in
all the worlds be
happy

May all
the beings in all
the worlds be
happy
May all
the beings in all
the worlds be
happy

Om
Peace, Peace,
Peace.

vedas -
world peace
prayer

Dagje blijdorp














Afgelopen zondag zijn M en ik een dagje naar Blijdorp geweest. Het weer zat geweldig mee en het zonnetje liet zich regelmatig zien. De eerste attractie was John de Wolf, die naast mij stond bij de zeeleeuwen. Echter voordat ik mijn camera (uit zijn zicht) op hem had gericht (en profiel) was hij al weer naar binnen toe. Ok, dus maar dieren geschoten, zoals het oorspronkelijke plan was. Het valt nog niet mee om als beginnend DSLR fotograaf goede foto's te schieten. Of ik vergat de iso waarde aan te passen, of mijn verkeerde filter zat nog op de lens. Maar al met al heb ik toch nog wat leuke foto's (en ook wel mooie) kunnen schieten.

















Er was met de laatste keer dat wij in Blijdorp waren toch nog wel het e.e.a. veranderd. Zo hebben ze prairiehondjes. De meest snoezige, knuffeligste beestjes (om te zien) die je je maar kunt voorstellen en voordat je het weet zitten ze bij je. Daarnaast hebben de Tijgers een spectaculair verblijf gekregen, daar waar vroeger de ijsberen rondliepen. Je kan nu letterlijk oog in oog komen te staan met ze, dank zij plexiglazen vensters. Het grappige is dat ze net ze liggen als ons eigen mini Teigetje soms ligt te slapen. Zelfs met dezelfde blik in hun ogen.

donderdag, februari 01, 2007

Rode Duivel op doktersbezoek

Gisteravond om 18:00 uur werden wij samen met onze kater Teigetje en prinsessenpoes Lappie verwacht bij Dierenkliniek de Perzikgaard voor hun (zwaar verlate) jaarlijkse inentingen.
Op de weg heen was Teigetje opvallend rustig, terwijl Lappie klaaglijk zat te miauwen in haar bakje. Bij de dierenarts in de wachtkamer was ons Teigermans ook nog rustig en dat gold ook nog toen Lappie haar onderzoekje en prikje kreeg.
Mejuffrouw Lappie was kerngezond en zat keurig op gewicht (4 kilo schoon aan de haak) en gaf geen kik bij het prikje.
Teigetje was een ander verhaal. Wij moesten hem letterlijk zijn mandje uitschudden (op de grond), want meneer had op eens leek het wel meer dan 4 poten. Op de grond gezeten pakte ik hem voordat hij aan kon vallen en deponeerde hem op de behandeltafel voordat hij grom of mauw kon zeggen. Toen kwam het onderzoek. Hij schreewde moord en brand omdat de arts hem in zijn oortjes wilde kijken. Zijn hartslag werd overstemd door akelig gegrom en in zijn bek kijken was uit den boze. (by the way, het fitness eten doet hem goed voor zijn tandjes. Geen tandsteen). Maar bij het prikje werd hij een furie. Hij probeerde uit alle macht om in de hand van de arts te bijten, dus moest er een dikke deken over zijn kop heen.
Terug in zijn mandje haalde hij naar mij uit. Maar eind goed al goed. Prik gezet en de bobbel op zijn schouderblad is waarschijnlijk een vetbobbel.
Toen wij met katten en al de behandelruimte uitkwamen zaten de mensen geschokt te kijken.
tsja, je bent een rode duivel of niet. Thuis was meneer weer de lievigheid zelve. Maar bij de Perzikgaard....